Herinneringen in aluminiumfolie

Jamal_AH08Aankondiging.

‘Ik wil het korte verhaal terugbrengen naar het kampvuur,’ aldus Jamal Ouariachi. ‘De avond is zwoel, flessen wijn staan in het zand geplant, in de verte ruist de zee. Iemand vertelt een verhaal, de anderen luisteren, en als het is afgelopen, gaat er een nieuwe fles open en is de volgende in de kring aan de beurt. Dát is de sfeer van dit boek.’

In dertien korte en lange verhalen breekt Ouariachi telkens nieuwe werelden open. Duistere onderwerelden blijken dat vaak te zijn, maar altijd beschreven in een taal die licht en sierlijk is. Met Herinneringen in aluminiumfolie betoont de schrijver van veelgeprezen romans als Vertedering en Een honger zich ook op de korte baan een rasverteller.

Omslag: Children of the Light

Herinneringen in aluminiumfolie verschijnt in februari 2017 bij Querido.