Omslag 25

Is liefde in grammen uit te drukken? In meters? Het is 30 april 2013, de dag waarop Willem-Alexander koning wordt van Nederland. In de nacht voorafgaand aan de inhuldiging begint de vijfentwintigjarige Hanna aan een lange tocht door feestend Amsterdam – maar feest vieren is wel het laatste waar haar hoofd naar staat. Aan verschillende passanten die zij gedurende het etmaal van die 30ste april tegenkomt, vertelt zij broeierige verhalen over haar verloren liefde Arthur, die telkens een andere gedaante lijkt aan te nemen. Terwijl de dag vordert transformeert hij van erotische halfgod tot afhankelijke perverseling. Maar vanwaar al dat gefabuleer? Wat is het werkelijke drama dat achter Hanna’s verhalen schuilgaat?

Jamal Ouariachi (1978) debuteerde in 2010 met De vernietiging van Prosper Morèl. Zijn tweede roman Vertedering werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil. Naast zijn romans schreef Ouariachi spraakmakende verhalen, artikelen en polemieken voor onder meer nrc.next, HP/De Tijd, de Volkskrant, Das Magazin, Knack Focus, Vogue en Vrij Nederland.


25 (247 p.), Querido, €18,95

25 – 45 – 70
Trilogie
Hanna is een vrouw van grote liefdes en diepe onzekerheden. Haar leven lang stort ze zich van de ene relatie in de andere – en haar leven lang blijft ze op zoek naar intimiteit. In drie kleine romans volgen we Hanna wanneer ze vijfentwintig, vijfenveertig en zeventig is. Jamal Ouariachi, David Pefko en Daan Heerma van Voss schiepen één romanpersonage en gaven haar elk op eigen wijze vorm: in los te lezen episodes, die pas als ze worden samengevoegd prijsgeven hoe verlangen en intimiteit in elkaar overlopen en elkaar afstoten.


Reacties

25 — Geen reacties

Geef een reactie

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>