Omslag Vertedering

Twee keer per dag maakt de postkamermedewerker zijn ronde door het gebouw van een grote tijdschriftenuitgeverij. Boeiend werk is het niet, maar hij berust erin. De dromen die hij vroeger koesterde, knalden een voor een kapot op de werkelijkheid. Zijn filosofiestudie maakte hij niet af, het café dat hij ooit met zoveel enthousiasme opzette, ging al snel failliet, en de relatie met de vrouw van zijn leven eindigde in een orgie van huiselijk geweld. Een saai leven en een kil hart moeten hem behoeden voor meer ellende.

Als hij in de buurt van zijn werk een mand met jonge katjes vindt, raakt hij onverwacht bevangen door vertedering. Kort daarna bezwijkt hij toch weer voor de liefde, in de gedaante van de ambitieuze Zerline. De postkamermedewerker durft weer te dromen van een grootser leven. Maar in zijn geval is dat niet zonder gevaar.

Jamal Ouariachi (1978) studeerde psychologie en debuteerde in 2010 met De vernietiging van Prosper Morèl. Sindsdien schreef hij spraakmakende verhalen, artikelen en polemieken voor onder meer nrc.next, HP/De Tijd, de Volkskrant, Knack Focus en Vogue.

‘Ouariachi is angry en young. Hij schrijft gevaarlijk.’ — Peter Buwalda

‘Een begenadigd verteller.’ — De Standaard

‘Ouariachi beheerst vele stijlen en registers [en] speelt een verduiveld spel met de lezer.’ — Het Parool

Vertedering (368 p.), Querido, €19,95


Reacties

Vertedering — Geen reacties

Geef een reactie

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>