Omslag Vertedering

Twee keer per dag maakt de postkamermedewerker zijn ronde door het gebouw van een grote tijdschriftenuitgeverij. Boeiend werk is het niet, maar hij berust erin. De dromen die hij vroeger koesterde, knalden een voor een kapot op de werkelijkheid. Zijn filosofiestudie maakte hij niet af, het café dat hij ooit met zoveel enthousiasme opzette, ging al snel failliet, en de relatie met de vrouw van zijn leven eindigde in een orgie van huiselijk geweld. Een saai leven en een kil hart moeten hem behoeden voor meer ellende.

Als hij in de buurt van zijn werk een mand met jonge katjes vindt, raakt hij onverwacht bevangen door vertedering. Kort daarna bezwijkt hij toch weer voor de liefde, in de gedaante van de ambitieuze Zerline. De postkamermedewerker durft weer te dromen van een grootser leven. Maar in zijn geval is dat niet zonder gevaar.

Jamal Ouariachi (1978) studeerde psychologie en debuteerde in 2010 met De vernietiging van Prosper Morèl. Sindsdien schreef hij spraakmakende verhalen, artikelen en polemieken voor onder meer nrc.next, HP/De Tijd, de Volkskrant, Knack Focus en Vogue.

Vertedering stond op de shortlist van de Gouden Boekenuil en de shortlist van de BNG Bank Literatuurprijs.

BESTEL Paperback-editie
ISBN: 9789021446738
Prijs: € 22,99

BESTEL E-book
ISBN: 9789021446745
Prijs: € 9,49

De pers over Vertedering:

‘Vertedering is een psychologische roman in optima forma.’ — Rob Schouten, Trouw

‘Ouariachi is een echte. Het is genieten van de krankzinnigheid.’ — Jeroen Vullings, Vrij Nederland

‘Een prachtig pijnlijke tocht van een ondoorgrondelijk rupsje-nooit-genoeg.’ — Simone van Saarloos, de Volkskrant

‘Knap is de balans tussen feel good en rauw, grappig en ernstig, herkenbaar en krankzinnig.’– Barbara Debusschere, De Morgen