**** in De Morgen voor Aluminiumfolie

20170215-DM-over-aluminiumfolie-1

Dirk Leyman van De Morgen kent vandaag 4 sterren toe aan Herinneringen in aluminiumfolie. Daarnaast spraken we uitgebreid over de toestand van het korte verhaal en de literatuur in het algemeen, en natuurlijk over de verhalen en thema’s uit het boek.

“In alle tien verhalen uit zijn bundel weet Jamal Ouariachi de spanning flink op peil te houden. Satirisch, sardonisch en soms ook sinister. Ongetwijfeld wrijft W.F. Hermans zich vanuit gene zijde in de handen, net als Patricia Highsmith, Vladimir Nabokov of Edgar Allan Poe. ”

Lees hier het hele stuk: deel 1, deel 2.

**** in Humo voor ‘Aluminiumfolie’

HerinneringenOpTafel

De eerste recensie voor Herinneringen in aluminiumfolie is binnen: Humo deelt 4 sterren uit en schrijft:

De kortverhalen van Ouariachi laten zich in twee stapeltjes verdelen. Er zijn de wrede parabels, waarin de schrijver-psycholoog het vruchteloze gewroet van onze soort onder de loep neemt: het consumeren, het people managen, het multitasken. En dan hebt u nog de achteloos mooie vivisecties van liefdesverdriet, existentiële twijfel en andere kwalen. Beide stapels zijn besmet met oerangsten en gruweldaden. De kortverhalen lezen zo als moderne nazaten van de griezelverhalen die onze voorouders elkaar voor het slapengaan vertelden. (mke)