Hoi Greta!!

In Sir Edmund, de weekendbijlage van de Volkskrant, staat een interview met de zojuist gedebuteerde schrijver Solomonica de Winter. Het begint als volgt:

Solomonica

Touché.

Of Solomonica kan schrijven, weet ik nog steeds niet, maar ze heeft in ieder geval meer gevoel voor humor dan haar beide ouders bij elkaar. Ik ga dat boek van haar maar eens lezen.

Opvallend is trouwens wel dat de interviewster die dat Facebook-citaatje zo lekker suggestief aanhaalt, Greta Riemersma (die geen Facebook-vriendin van mij is, maar die waarschijnlijk wél nog iets met mij af te rekenen had) vervolgens het halve interview verspilt aan vragen over Solomonica’s ouders. Over dat boek komen we geen donder te weten. En grappig genoeg las ik ietsje later in die andere bijlage, Volkskrant Magazine, een interview met schrijver Niña Weijers. Oók door Greta Riemersma. En ook dáár gaat de helft van het gesprek over Weijers’ ouders. Trekt u zelf even uw conclusie? Hint: ’t is iets met een pot en een ketel.