Recensies “Vertedering”

Vertedering is inmiddels in verschillende kranten en tijdschriften met veel lof onthaald. Een selectie.

“Lezen tot je misselijk wordt, deze prachtig pijnlijke tocht van een ondoorgrondelijk rupsje-nooit-genoeg.” (****) 
Simone van Saarloos in de Volkskrant, hier of hier terug te lezen.

“Dit is een psychologische roman in optima forma […], een boek dat de lezer vele hoeken en gaten van de menselijke ziel laat zien. Misschien niet wat je verwacht van een redelijk jonge hond, maar wel een rijpe en ja, indrukwekkende roman.”
Rob Schouten in Trouw, hier te lezen.

“Vertedering is een heerlijke liefdesroman met een zwart randje, die eindigt met een fascinerend psychologisch experiment.” (****)
Annet de Jong in De Telegraaf, hier te lezen.

“Ouariachi is een echte. […] Het is genieten van de krankzinnigheid.”
Jeroen Vullings in Vrij Nederland, hier integraal te lezen.

“Een intelligent en meeslepend geschreven boek, dat de lezer meteen doet begrijpen: dit is niet zomaar een jonge schrijver. Hier komt een oeuvre van.” (****)
Mark Cloostermans in De Standaard.

Vertedering is méér dan het relaas van de aftakeling van een twintiger, méér dan een verhaal over huiselijk geweld, méér dan een liefdesverhaal met een slechte afloop. Het boek biedt ons een kijk in de intrigerende geest van een getroebleerde man, en geeft ons de kans om die zo goed mogelijk te doorgronden. Dat dit uiteindelijk niet lukt, maakt de roman alleen maar geslaagder en gedenkwaardiger.” (****)
Carmen Meuffels op Recensieweb, hier integraal te lezen.

Vertedering is een indrukwekkende ideeënroman, geschreven met veel gevoel voor relativering en humor en […] getuigend van een verbluffend metier.” (****)
Marnix Verplancke in Knack, hier integraal te lezen.

“Met meesterhand geschreven. […] Schrijftalent in de rijke traditie van Rosenboom en Van der Heijden. Alles klopt aan dit boek. […] Mooi klassiek opgebouwde roman die een jonge schrijver definitief een plek bezorgt in onze letteren.” (****)
Koen Eykhout in Dagblad De Limburger, hier integraal te lezen.